Cum ne influenteaza imaginile in mediul online, dar si in viata de zi cu zi - Online MARK
Online MARK
Shares

Cum ne influenteaza imaginile in mediul online, dar si in viata de zi cu zi

Shares

In viata de zi cu zi, imaginile predomina in rolul de asimilare a informatiilor, astfel noi suntem influentati de orice imagine sau simbol care apare in campul vizual.

Orice reprezentatie este caracterizata de culorile care fac diferenta dintre un website si un wireframe.

Putem lega intelesurile acestor doua cuvinte englezesti formand o definitie unitara: Website-ul fiind o grupă de pagini web multimedia (conținând texte, imagini fixe, animații ș.a.) este rezultatul unui wireframe, la fel ca planul arhitectural al unei case, este o schema alcatuita din linii, casute in loc de imagini sau in loc de text, “lorem ipsum”, iar aceasta lipsa a unor elemente care tin de estetica te ajuta sa te concentrezi asupra lucrurilor cu adevarat  importante.

Totul se întâmplă în subconștientul nostru în mare parte, asa ca mai jos va voi demonstra acest fapt:

Dupa cum ai observat, experimentul a reusit, dar oricum, pana la urma e vorba de contextul in care te afli, mediul online in cazul nostru. Astfel intervine faptul ca noi citim de la stanga la dreapta si ca e un continut in partea stanga a imaginii ceea
ce a dus privirea direct acolo.

Orice element orientat sau pozitionat intr-o anumita directie, indruma si vizitatorul spre ea mult mai usor decat un text.
Sectiunile cu pasi spre conversie functioneaza la fel, pentru ca e foarte simplu pentru un utilizator sa inteleaga ce vrei tu defapt sa faca.

Aceleasi reguli se aplica si in social media, unde imaginile de calitate (aspect, relevanta cat si continut) atrag mai multe click-uri. Din aceasta cauza trebuie sa-ti optimizezi site-ul pentru retelele de socializare si sa folosesti imagini de calitate.

Având în vedere performantele camerelor foto sau ale smartphone-urilor pe care le folosim, nu ne trebuie decat putina creativitate si putem realiza singuri imagini.

O confirmare ce intareste regula, o reprezinta si infograficele (mot-à-mot: grafic plin de informatii), dar în acelasi timp este continutul cel mai greu de realizat .

In final as vrea sa precizez ca un site nu e niciodata complet fara imagini, in special imaginile de calitate. Multi antreprenori pleaca cu premiza ca vor gasi ei ceva poze pe Google, si ca nu ar trebui sa plateasca pentru niste imagini pe care le-ar folosi o singura data. Nu cred ca un blog are nevoie de imagini cumparate, dar un site comercial, care are pretentia sa vanda anumite produse sau servicii, poate la fel de bine sa si investeasca in asta. Considera imaginile un punct important din planul tau de marketing pentru anul 2017.

Daca si tu ai pretentia sa-ti vinzi cu adevarat produsele/serviciile ne gasesti aici.

About the Author Stefan Atanasoae

Pasionat de fotografie si design, creez tot frumosul pe care il vedem.

follow me on:
>